You are currently viewing Comunicat

Comunicat

Reprezentanți ai Asociației Producătorilor și Distribuitorilor de Chimicale din România au participat la atelierul de lucru
„Simplificarea procedurilor administrative şi reducerea birocraţiei pentru mediul de afaceri în domeniul operaţiunilor cu precursori de droguri (RNP)”

Agenția Națională Antidrog, în calitate de punct național focal și ghișeu unic privind precursorii de droguri, a desfășurat, în perioada 06-08 iunie 2022, în localitatea Dubova, județul Mehedinți, atelierul de lucru Simplificarea procedurilor administrative şi reducerea birocraţiei pentru mediul de afaceri în domeniul operaţiunilor cu precursori de droguri (RNP)”, implementat în parteneriat cu Direcţia Generală pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Atelierul a reunit 30 de specialiști din cadrul autorităţilor publice centrale și locale cu atribuţii în domeniul monitorizării şi controlului operaţiunilor cu precursori de droguri, respectiv Agenția Națională Antidrog, Inspectoratul General al Poliției Române – Direcția Generală de Combatere a Criminalității Organizate, Direcția Generală a Vămilor, precum și reprezentanți ai operatorilor și utilizatorilor de precursori și ai Asociației Producătorilor și Distribuitorilor de Chimicale din România.

Cel de-al doilea atelier derulat în cadrul proiectului a vizat managementul deșeurilor de precursori de droguri, subiect extrem de important în contextul economiei circulare și politicilor sustenabile ce vizează lanțul valoric al industriei chimice.

Din partea Asociației Producătorilor și Distribuitorilor de Chimicale din România au participat, deopotrivă, producători și distribuitori de produse chimice, precum și conducerea executivă a asociației. Atelierul de lucru a reprezentat un bun prilej de a împartăși bune practici din industriile chimică și farmaceutică, precum și de a oferi feedback autorităților în ceea ce privește procedura de colectare, valorificare sau distrugere a deșeurilor de precursori la nivel național și limitele acesteia.


APDCR – Asociatia Producatorilor si Distribuitorilor de Chimicale din Romania Str. Mihai Eminescu nr. 105-107, Et.2, apt.6, sector 2, Bucuresti, office@apdcr.ro / www.apdcr.ro

Lasă un răspuns