Sunt peste 100 de ani de când Herbert H. Dow a rostit cuvintele care au devenit catalizator pentru spiritul de inovare în cadrul companiei Dow. Ca parte a activităţii de rearanjare a atomilor şi reconfigurare a moleculelor pentru a crea materiale şi tehnologii noi, inovaţiile noastre contribuie la o lume mai durabilă. Dow a dedicat ultimii 115 ani progresului ştiinţei şi tehnologiei pentru a iniţia produse chimice inovatoare care să satisfacă nevoile umane esenţiale.
- HH Dow încheie un parteneriat cu Westinghouse pentru dezvoltarea cogenerării
- Prima utilizare industrială a bacteriilor pentru descompunerea deşeurilor fenolice
- A fost dezvoltată tehnologia acrilică pe bază de apă care a revoluţionat industria vopselurilor
- A fost lansat programul de conservare a energiei „War on BTUs”
- A fost lansat programul Reducerea deşeurilor aduce întotdeauna profit (WRAP)
- A fost înfiinţat Consiliul Consultativ de Mediu Corporativ
- Claude Fussler de la Dow scrie: Stimularea ecoinovaţiei
- Stabilirea obiectivelor pentru 2005
- Frank Popoff de la Dow creionează ecoeficienţa
- Legătura comercială cu dezvoltarea durabilă
- Obiectivele pentru 2005 au adus companiei economii de 5 miliarde Euro la investiţii de 1 miliard de euro
- Au fost stabilite obiectivele de sustenabilitate pentru 2015
- Dow semnează UN Global Compact
- A câştigat al şaptelea premiu prezidenţial pentru Chimie Verde – mai multe decât orice altă companie
- A anunţat colaborarea decisivă cu Nature Conservancy
Dow combină puterea ştiinţei şi a tehnologiei pentru a inova cu pasiune ceea este esenţial pentru progresul uman. Compania stimulează inovaţiile care extrag valoare din intersectarea ştiinţelor chimiei, fizicii şi biologiei pentru a contribui la rezolvarea multora dintre cele mai provocatoare probleme ale omenirii, cum ar fi nevoia de apă curată, generarea şi conservarea energiei curate şi creşterea productivităţii agricole. Portofoliul Dow integrat, de primă mărime, orientat spre piaţă, de materiale chimice de specialitate, avansate, agroştiinţă şi activităţi de producere a plasticului oferă clienţilor o gamă largă de produse şi soluţii bazate pe tehnologie în aproximativ 180 de ţări şi în sectoare cu creştere mare, cum ar fi ambalaje, produse electronice, apă, materiale de acoperire şi agricultură. În 2013, Dow a avut vânzări anuale de peste 57 miliarde $ şi aproximativ 53.000 de angajaţi în toată lumea. Cele peste 6.000 de produse ale companiei sunt fabricate în 201 unităţi din 36 de ţări de pe glob. Mai multe informaţii despre Dow pot fi găsite la www.dow.com
Dow în România
Dow este prezentă în România din 1965 prin diferite agenţii locale de comerţ exterior, iar în 1990 a înfiinţat o reprezentanţă în ţară. În prezent, Dow operează în România în birourile din Bucureşti, prin entitatea legală Dow Chemical Romania şi o reprezentanţă a Dow AgroSciences Export SAS. Dow Chemical Romania vinde în România soluţii moderne, conectând chimia şi inovaţia, care pot genera, credem noi, modalităţi noi de a rezolva atât problemele locale, cât şi pe cele globale. Cele patru tendinţe prezente în România constituie axa strategiei Dow orientate spre piaţă: agricultură, consumator şi stil de viaţă, energie, infrastructură şi transport.
Dow AgroSciences, cu sediul în Indianapolis, Indiana, SUA, dezvoltă soluţii biotehnologice de ultimă oră pentru plante şi protecţia culturilor în vederea rezolvării problemelor populaţiei în creştere la nivel mondial. Dow AgroSciences a început ca activitate ştiinţifică legată de plante în cadrul Dow. O asociere în participaţiune între Eli Lilly şi companie în 1989 a creat DowElanco. Cu accent pe agricultura sustenabilă, DowElanco a combinat tehnicile chimice de primă mărime ale companiei Dow Chemical cu cele ale diviziei agricole ale Eli Lilly. În 1997, compania Dow Chemical Company a dobândit proprietatea deplină asupra afacerii şi a denumit-o Dow AgroSciences. Astăzi, compania are peste 8.000 de angajaţi în întreaga lume, iar vânzările globale din 2013 au fost de 7,1 miliarde dolari (U.S.). Dow AgroSciences furnizează produse şi servicii clienţilor din circa 140 de ţări, cu unităţi de producţie în 35 de ţări. (Mai multe despre Dow AgroSciences: www.dowagro.com.)
În 2008, Dow AgroSciences a sărbătorit 30 de ani de prezenţă a produselor sale pe piaţa din România. La începutul anului 1970, compania a intrat pe piaţă cu erbicide 2,4-D, înfiinţând apoi o reprezentanţă tehnică în România la începutul anilor 1990. În prezent, portofoliul Dow AgroSciences în România include 19 produse de protecţie a plantelor, erbicide, fungicide şi insecticide pentru pieţele agricole şi horticole, oferind soluţii pentru nevoile economice şi tehnologice ale fermierilor români. O completare importantă la portofoliul de produse Dow AgroSciences a fost lansarea şi comercializarea platformei sale de seminţe numită Dow Seeds. Activităţile comerciale ale Dow Seeds sunt concentrate în principal pe trei culturi: porumb, floarea soarelui şi rapiţă. În România, Dow Seeds se axează pe hibrizi de floarea soarelui şi porumb. Portofoliul de produse Dow AgroSciences este disponibil pe piaţa din România prin parteneriate de lungă durată, distribuitori naţionali şi regionali. (Mai multe despre Dow Seeds: www.dowseeds.eu.)