You are currently viewing Tivadar Runtag, noul președinte APDCR

Tivadar Runtag, noul președinte APDCR

Tivadar Runtag, CEO Chimcomplex, a fost ales președinte al APDCR (Asociaţia Producătorilor şi Distribuitorilor de Chimicale din România), la adunarea generală anuală a asociației. El îi succede lui Alexandru Badea, președinte Brenntag, care deține această funcție din 2017. Mandatul lui Tivadar Runtag se va întinde pe următorii doi ani.

Sunt onorat să fiu noul președinte APDCR, îi mulțumesc domnului Alexandru Badea pentru mandatul său și contez pe suportul dânsului ca vicepreședinte al asociației, alături de ceilalți membrii ai consiliului director: dna. Rodica Mărgărit – BASF, dl. Claudiu Tuncu – Dow Chemical, dna. Brândușa Alexandru -Elton Corporation și dl. Ștefan Enea – Ravago. Inovațiile din industria chimică sunt remarcabile, iar capacitatea noastră de a satisface creșterea cererii de produse verzi, sustenabile, de a recicla chimic produsele uzate este o oportunitate de a lăsa în urmă o lume funcțională pentru generațiile următoare. Vom colabora cu membrii asociației și factorii de decizie politică, precum și cu alte asociații naționale și europene pentru materializarea angajamentelor noastre”, a declarat Tivadar Runtag, președinte APDCR.

APDCR are printre membrii săi 18 companii reprezentative pentru industria chimică europeană, atât pe segmentul companiilor multinaționale, cât și pe segmentul companiilor care au capital românesc. Cea mai mare concentrare a acestor companii se găsește în București-Ilfov, Râmnicu Vâlcea, Onești, Buzău, Oradea, Alba, Prahova, Cluj și Giurgiu.

APDCR este membră a Consiliului European al Industriei Chimice (CEFIC) din anul 2013 și în parteneriat cu acesta a organizat numeroase proiecte pe teme legate de sustenabilitate și dezvoltare durabilă, taxonomie, reglementările REACH (înregistrarea, evaluarea, autorizarea și limitarea produselor chimice). APDCR implementează în România programul Responsible Care în parteneriat cu CEFIC și International Congress and Convention Association (ICCA). Responsible Care este un angajament voluntar al industriei chimice globale în a stimula îmbunătățirea continuă și de a atinge excelența în performanța de mediu, sănătate, siguranță și securitate în muncă.

Totodată APDCR a devenit prima asociație de producători și distribuitori din România care aderă la Responsible Care Leadership Group (RCLG) și care poate oferi certificarea Responsible Care companiilor doritoare din industria chimică și industriile conexe.

Articol preluat din Curierul Național

Lasă un răspuns