You are currently viewing Chimcomplex lansează producția de biocid ce stă la baza dezinfectanților recomandați de Organizația Mondială a Sănătății în lupta cu COVID-19

Chimcomplex lansează producția de biocid ce stă la baza dezinfectanților recomandați de Organizația Mondială a Sănătății în lupta cu COVID-19

Chimcomplex, companie membră a Asociației Producătorilor și Distribuitorilor de Chimicale din România, a primit de la Ministerul Sănătății aviz de biocid pentru hipoclorit de sodiu concentrație 1.25%. Compania și-a modificat în ultimele săptămâni liniile de producție industriale pentru a putea produce în regim prioritar hipocloritul de sodiu, ca produs necesar pentru sănătatea publică, în contextul pandemiei de Coronavirus. Începând de mâine hipocloritul se va lansa în producție pe platformele de la Râmnicu Vâlcea și Onești în efortul de aîncetini și alimita răspândirea COVID-19 în România.

Clorul este cea mai sigură soluție pentru dezinfectare. Utilizat în concentrațiile recomandate nu este nociv pentru organismul uman și mediul înconjurător. De aceea Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Agenția pentru Protecția Mediului (Environmental Protection Agency (EPA) îl recomandă pentru igienizarea suprafețelor împotriva virusului COVID-19.

Produsele sunt disponibile prioritar pentru piața din România, atât pentru instituții publice cât și pentru toți agenții economici.

Pentru moment produsul va fi livrat în ambalaje de tip IBC de o tonă sau în cisterne auto, urmând ca în perioada următoare să se distribuie îmbuteliat și în alte recipiente, pentru utilizatorii de uz casnic. Chimcomplex este deschisă să încheie în perioada următoare parteneriate cu companii locale pentru a distribui produsele cât mai eficient la nivel național.

Chimcomplex este unic producător în România al substanțelor active biocide pe bază de clor și hipoclorit de sodiu și unul din cei mai importanţi fabricanţi de produse chimice din România. Compania operează cel mai mare combinat chimic din România, având 2 platforme industriale la Onești și RâmnicuVâlcea și este cel mai mare exportator cu capital privat românesc.

Cu peste 60 de ani experiență, compania produce și comercializează produse clorosodice, polioli-polieteri, oxoalcooli plastifianți, cloruri anorganice, solvenţi organici, alchilamine produse de sinteză organică şi gaze tehnice dar și alte soluții care contribuie la dezvoltarea sustenabilă acomunităților și industriilor.

“Deoarece anticipăm că în această perioadă va fi o presiune importantă asupra capacităților noastre de producție și logistică, solicităm clienților să transmită cererile pentru acest produs doar pe e-mail la adresa clorosodice@chimcomplex.com, pentru a intra în contact cu echipa noastră de vânzări” a adăugat Armand Spiru, Chief Commercial Officer Chimcomplex.

Lasă un răspuns