You are currently viewing Aplicarea conceptelor Responsible Care în industria chimică

Aplicarea conceptelor Responsible Care în industria chimică

În data de 26 noiembrie 2020, Asociaţia Producătorilor şi Distribuitorilor de Chimicale din România a organizat webinarul “Presentation of the Responsible Care self-assessment webtool and annual commitment for RC companies”.

Evenimentul online, deși a avut un caracter predominant intern, având ca scop înțelegerea beneficiilor Responsible Care si prezentarea platformei online de autoevaluare pentru companiile membre in program, a avut și participanti din alte asociatii, interesați de implementarea acestuia și obținerea certificării.

Webinarul a fost organizat cu sprijinul Cefic, avandu-i ca speakeri pe doamna Giulia Casasole, Cefic Responsible Care Manager, domnul Baudouin Kelecom, ExxonMobil Europe, Asia, Mid East and Africa Environmental & Regulatory Manager și domnul Steven de Regter, BASF SE Head of Corporate EHS Data Management & Reporting.

Din luna septembrie, când APDCR a implementat programul Responsible Care Romania și până în prezent, au aderat opt companii.

APDCR este convinsă de importanta aplicării conceptelor RC în industria chimică, cu beneficii pentru societate si mediu, printre acestea putem identifica:

  • îmbunătățește eficiența operațională și performanța economică generală a companiilor:
  • ajută la reducerea emisiilor și procesarea incidentelor de siguranță și a altor evenimente potențial tragice:
  • ajută la îmbunătățirea siguranței angajaților și a comunităților:
  • consolidează credibilitatea, protecția răspunderii și recunoașterea din partea autorităților:
  • ajută la asigurarea faptului că clienții și consumatorii manipulează produsele chimice în siguranță:
  • permite industriei să continue să ofere produse pentru a răspunde provocărilor societale.

Prin acestă inițiativă, APDCR isi largeste aria preocuparilor si dorește să ramână conectată la toate elementele de noutate din sfera politicilor de mediu, securității și siguranței la locul de muncă și sustenabilității și durabilității operațiunilor.

Companiile care doresc să se alăture acestui demers, pot solicita informații la adresa de e-mail office@apdcr.ro.

Lasă un răspuns